Monday, September 02, 2013

Eid Mubarak 2013

oAfter several months baru reti nak post entry baru dlm blog neh,bknpe,satu busy *alasan yg sgt lame,dua i lost my iphone!sedey tak terkata.Hilang pon masa pindah umah kt aussie ni. Dengan kesempatan ni saya (blogger yg org xkenal and tak terkenal 😁😁) ingin mengucapkan selamat hari raya buat semua umat Islam yang menyambut. Tahun ni raya dua tempat actually. First raya still in aussie since ticket balik Malaysia pada malam raya kedua. So arrived kat Malaysia pada pagi raya kedua. *kenapa? Sebenarnya cuti seminggu je,and cuti tu plak jatuh raya ke 5,so still balik but ponteng laa seminggu. Making it as 2weeks in Malaysia. Suasana beraya sini btol2 xsemeriah macam Malaysia, *dah kt Malaysia tu sedara2 ramai, kt sini ada mmber sama sendiri




Since rumah terbuka takde,so lepak2 la kat pantai, Moreton Bay


Home!!

Friday, May 17, 2013

Idea,Idea,Idea

Hello folks,this is my first entry after year*i think.Its quite long time to make me realize I didnt update my blog.Years gone,I graduated from UniKL-MIAT,it was July last year.But sadly I didnt attend the convocation which was held in the middle of October last year.Actually I made another step in Aviation which I already pursue my study for EASA Part 66 Basic Licensing (B2),in other word,I'm going to take Avionics license.Now,Im settling down in place so much famous with kangaroo(it almost a year,i never see any single kangaroo here),maybe some people called it Downunder,it is Australia.Yeah,its a new adventure for my for the next two years.Three and half years back,spending time taking my diploma in MIAT,sometimes I wondering why Im wasting my time there,but the brightside was,I gained experience there.The experience which money cant buy right?


I will be spending my time here in Aussie with my 3 friends,2 of them was my classmate,and the other guy is my batchmate back in MIAT. Actually,the idea coming here is not my priority.My plan was,after finish study in MIAT,I applied several companies,I sent my resume,and I actually did got the interview from one company,which is Low Cost Airline in Malaysia. One of my friend,he personally advised me to pursue my study rather than working.By the way,he established early this year becoming as a Licensed Aircraft Engineer.

He gave me this picture,I had to crop this picture because he doesnt anyone knows haha


Living here,thousands miles away from hometown quite gave me culture shock for few weeks.Want to know why?No mamak,for sure! Anney teh tarik satu,roti telur kari campur kuah dal. Theres no mamak here.And the best thing is,after 6pm,most of the shop here closed except Supermarket and fastfood restaurant.*sigh

See?this picture was taken in the middle of city,place called Southbank,it was 8pm

Okay guys,now I feel lazy to type,thanks for reading this entry.See you later mate!

Friday, July 06, 2012

Ramadan dah dekat

bulan puasa da dekat, kalo kat jalan tar tu masa ni dah buat promosi raya,bkn puasa tp raya,org lain tak masuk bulan puasa diowang dah sibuk nak raya -_-"

kalo tak silap aku lah, berita baik untuk fan2 soccerkid aka ARSENAL FC, ada tour Asia,main kat Stadium Nasional Bukit Jalil pada 24 Julai 2012, yg berita tak baiknya, game tersebut jatuh pada bulan puasa, game start 9.45pm so,pandai2 la nak pilih g solat sunat tarawikh takpon nak pegi tgk bola..ehhehe

ni aku ada satu pic nak sharekan pada semua, menurut gambar ni, elakkan memakan atau membeli kurma yg brand nya dr list2 tu sbb dikatakan dri keluarkan oleh makhluk yg dinamakan yahudi

Thursday, July 05, 2012

Im back :)

hello back, dah lama gila aku tak update blog ni,aku syak dah ada menatang2 wat sarang kat sini..ahha..

alhamdulillah,selama aku menyepi dari blogging,aku menempuh semester last di miat, dan sekarang aku bebas *wargwarghwargh
tiga tahun setengah beb,diploma mana ada cmtu..

skang ni sedap duk bercuti,tunggu apa yg menanti dihadapan untuk dijadikan cabaran mendatang. aku akan update blog ni dari masa ke semasa :)